Sâmbătă, 9 decembrie 2017, a avut loc in Centrul de Documentare al Liceului Teoretic Petre Pandrea o întâlnire cu europarlamentarul Marian-Jean Marinescu la o nouă activitate din programul “Şcoli ambasador ale Parlamentului European” – Potentialul turismului cultural românesc în context european. În urma activității ce a durat mai multe ore pline de dezbateri vii, interesante, domnul Marian-Jean Marinescu, văzând interesul deosebit manifestat de elevi pentru problematica europeană,a promis finantarea unei excursii de mai multe zile, pentru toti cei aproape 40 de elevi si profesori prezenti, la Bruxelles, pentru vizitarea Parlamentului European și pentru a înțelege la fața locului modul de lucru al acestui organism.

“Am aflat despre viata obisnuită a unui europarlamentar și nu s-a ferit să ne arate un program si o statistică a ședințelor si lucrurile pe care le are de făcut. Pentru noi, elevii, a fost o experiență unică, plină de simboluri si speranta că într-o zi vom putea fi dintre persoanele ce se ocupă cu problemele Uniunii Europene.
Domnul Marinescu ne-a făcut să ne dăm seama că atâta timp cât avem voință, totul este posibil. Am apreciat felul in care dumnealui era deschis oricărei întrebari si volubitatea cu care ne răspundea, astfel noi intrebam una, dânsul raspundea doua, ne dezvolta de fiecare data ideile si nu ne lasa cu nelamuriri, astfel ne-a raspuns la intrebări chiar si când trebuia să plece.
Aceasta întâlnire este ceva ce va rămâne în inimile și memoria noastră. Este o lectie de viață si o motivatie in carieră, o experienta de neuitat, deoarece o persoana incarcata cu atatea responsabilitati si-a găsit timp pentru a raspunde la câteva intrebări pe care i le-am adresat.” Dalia Pitaru

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up