Ambasadorii bălşeni au sărbătorit Ziua Europei

Ziua de 9 mai a reprezentat pentru echipa proiectului “Şcoli Ambasador ale Parlamentului European” de la Liceul teoretic “Petre Pandrea”, oportunitatea de a organiza o suită de activităţi la nivelul întregii comunităţi locale. Dată fiind amploarea evenimentului alături de echipa de ambasadori s-a alăturat o mare parte dintre ceilalţi elevi ai liceului.

Activităţile zilei de 9 mai au fost concepute cu câteva săptămâni înainte; astfel, ambasadorii juniori alături de alţi colegi au confecţionat costume tradiţionale specifice tărilor europene, membre UE. De asemenea, a fost realizată o piesă muzicală intitulată “Imnul Unităţii”, la această piesă lucrând elevi care au scris versurile şi muzica. O altă echipă s-a ocupat de filmarea şi montarea unui videoclip, ce se bucură de succes pe reţelele de soclializare şi pagină proiectului. Am beneficiat de implicarea şi ajutorul altor elevi, care folosindu-şi abilităţile practice realizat din hârtie toci în culorile albastru şi galben ale steagului Uniunii Europene.

La ora 11 elevii Liceului nostru au pornit încolonaţi într-un număr mare spre platoul din centrul oraşului unde au fost aşteptaţi de elevii şcolilor şi gradiniţelor partenere alături de alţi cetăţeni interesaţi de evenimentul popularizat în comunitate. Pe platou, în prezenţa a peste 250 de bălşeni, evenimentul a debutat cu intonarea Imnului naţional şi a celui UE – “Odă bucuriei”. Elevii implicaţi în activitate au împăţit pliante cu informaţii despre Uniu

nea europeană şi valorile acesteia, s-au oferit baloane cu steagul UE celor mici şi a fost aplicat un chestionar cu privire la cunoştinţele participanţilor la eveniment despre istoria UE. Doi dintre ambasadorii junior au livrat discursuri în care au vorbit despre însemnătatea zilei de 9 mai atât din punct de vedere naţional cât şi European. De asemenea, în discurs s-a vorbit despre activităţile din proiect şi eficacitatea muncii în echipă, principiu ce stă la baza construcţiei europene. Elevii de la clasele primare au purtat tocile realizate, şi aşezaţi în formaţie au creat steagul Uniunii Europene. La finalul activităţii de pe platou un număr de 90 de participanţi au realizat steagul national, folosindu-se de cartoane colorate, în timp ce era intonat “Imnul Unităţii”.
A doua parte a evenimentului a fost marcată de “Marşul Europei”, adunarea de pe platou deplasându-se spre Monumentul Eroilor şi înapoi spre centru. Elevii au purtat steagurile României şi UE, au cântat Imnul Unităţii şi au informat trecătorii despre obiectivele acţiunii. Bunul mers al activitătilor din comunitate a fost sprijinit de reprezentanţii Jandarmeriei române. Elevii care au participat la acest marş s-au bucurat de simpatia şi aprecierea cetăţenilor din oraşul Balş.

Ultima activitate dedicată zilei de 9 mai 2018, a avut loc în Sala Europa a Primăriei oraşului, unde fiecare elev şi-a prezentat costumul traditional specific unei ţări din UE. La activitate au p

articipat elevi şi profesori ai Liceului teoretic “Petre Pandrea”.
Evenimentul a avut ca obiective promovarea şi popularizarea Uniunii Europene şi a valorilor ei, diversitatea culturală, identitatea naţională şi munca în echipă.

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up