La începutul lunii mai 2008, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş a primit la Palatul Parlamentului statutul de ŞCOALĂ EUROPEANĂ pe o durată de trei ani (2008-2011). Mult râvnitul trofeu a fost înmânat de ministrul educaţiei, dl. Cristian Adomniţei în cadrul unei ceremonii la care au participat cele 60 de şcoli româneşti premiate din cele 194 participante. Câştigătorii au primit şi un premiu simbolic de 5.000 de lei.

În fiecare an, Ministerul Educaţiei Naționale lansează concursul „Şcoală Europeană” pentru toate şcolile româneşti care au participat sau participă la proiecte internaţionale. În cadrul acestui concurs se evaluează atât activităţile proiectelor internaţionale, cât şi modul cum se reflectă acestea în planurile manageriale ale directorilor.

Până în prezent, la activitățile proiectelor Comenius, Grundtvig, Leonardo da Vinci și Erasmus+ au participat peste 600 de elevi și 27 de cadre didactice de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea”.

Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş este prima şcoală din judeţul Olt care primeşte această distincţie. Astfel, sunt răsplătite eforturile depuse de echipa de proiecte internaţionale şi managerii liceului pentru îmbunătăţirea procesului instructiv-educativ, pentru efectuarea unui schimb de experienţă benefic între profesorii şi elevii din şcoală cu profesori şi elevi şi profesori din alte şcoli europene şi chiar pentru îmbunătăţirea imaginii României în Europa.

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up