#EuroscolaRO2019

Liceul Teoretic “Petre Pandrea” din Balș, va participa cu proiectul de campanie de informare și conștientizare intitulat “Maria Tănase-“Pasărea măiastră” înaripată de sufletul neamului nostru” la Concursul Național EUROSCOLA, ediția a XII a (2019-2020), concurs organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

„Educaţie şi formare 2020” (ET 2020) este cadrul strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale. Cadrul se bazează pe abordarea învățării pe tot parcursul vieții. Prin urmare, vizează orice formă de educație formală, non-formală sau informală – de la învățământul pentru preșcolari la învățământul superior și formarea profesională pentru adulți.   În acest context, ediția 2019-2020 a concursului „Euroscola” se desfășoară sub titlul generic „Educația schimbă vieți”.

Obiectivele proiectului de campanie de informare și conștientizare sunt:

 • Sintetizarea informațiilor culese in timpul perioadei de pregătire a campaniei într-un afiș reprezentativ pentru tema aleasă, de către 7 elevi din echipa de proiect. Afișul va fi folosit pentru materialele informative ( printate sau online) în cadrul activităților incluse în Campania de promovare.
 • Conștientizarea și valorizarea rolului determinant al educației în formarea Mariei Tănase ca artist și impactul activității ei asupra comunității, de peste 500 de elevi din școala noastră și din școlile partenere, prin realizarea a 3 prezentări PPT și susținerea acestora în 10 ateliere de către 10 elevi în perioada 23 septembrie-24 octombrie.
 • Informarea și conștientizarea contribuției și impactului activității Mariei Tănase asupra comunității naționale și internaționale prin organizarea de către echipa de proiect și parteneri a unei acțiuni pe Platoul din centrul orașului (25 septembrie) și a unui spectacol la Casa Tineretului din Balș(octombrie) pentru 400 de reprezentanți ai comunității (părinți, copii, profesori, reprezentanții instituțiilor locale etc)
 • Crearea unei resurse online sub forma unei pagini de Facebook, ce va avea ca target un număr de peste 600 de followers, de către 6 elevi din echipa de proiect. Aceasta va cuprinde exemple de bune practici, inspirație și postări dedicate activităților din Campanie în perioada 23 septembrie-24 octombrie.
 • Dezvoltarea capacității creative a peste 50 de elevi de a transpune într-o formă artistică(desen, colaj, poezie etc) informații despre activitatea Mariei Tănase. Lucrările vor fi folosite pentru realizarea unei expoziții cu peste 50 desene/colaje ale elevilor inspirate din activitatea Mariei Tănase, în Sala de festivități a Primariei Orașului Balș și Biblioteca Orașenească( octombrie ).

TABEL NOMINAL

cu elevii, de la Liceul Teoretic Petre Pandrea, care participă la Concursul national EUROSCOLA ediția 2019-2020:

 1. Adîr Maria
 2. Anastasie Octavian
 3. Anastasiu Dragoș Ilie
 4. Andruța Andra Mihaela
 5. Bica Marius Adrian
 6. Căruț Ana-Maria Alexandra
 7. Costache Antonia Ioana
 8. Dinu Adelina
 9. Ghiocel Aleksandra
 10. Goace Simona Daniela
 11. Ilie Valentin Cristian
 12. Manda Andreea Ramona
 13. Militaru Bianca Maria
 14. Nicola Andrei Gabriel
 15. Oprea Vasia
 16. Petre Gabriel
 17. Petria Camelia
 18. Popa Ciprian Florentin
 19. Popescu Mirel Florin
 20. Roșca Maria Ana
 21. Stoica Miruna Andreea
 22. Stoiculescu Andreea Nicola
 23. Tora Florentina
 24. Vigariu Andreea

Profesori coordonatori

 1. Dumitru Paul Daniel
 2. Țucu Mihaela Elena

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up