—        Clubul de teatru L.T. Petre Pandrea – Povestea merge mai departe

                Parteneriat cu Biblioteca Petre Pandrea Balș         

,, Folclorul reprezintă expresia artistică a sufletului care obiectivează sentimente şi trăiri puternice, de la linişte la zbucium, de la bucurie la durere, de la strigătul de revoltă la încântarea în faţa farmecelor firii, în sfârşit tot ceea ce vibrează în lumea aceasta ca esenţă umană între leagăn şi moarte ”, dă concreteţe viselor creatorului, năzuinţelor lui spre dreptate şi adevăr, aspiraţiei lui spre absolut.

Trăim în secolul vitezei, unde spiritualitatea şi datina strabună este uneori, din păcate, ignorată. Foarte puţine sunt zonele şi zilele când ne mai aducem aminte de portul strămoşesc, muzica folclorică şi datinile din străbuni. Avem din ce în ce mai puţine „ oaze neatinse de modernism ” în care valorile şi datinile străbune înca se mai transmit noilor generaţii.

—            Fiind o țară cu o deosebită încărcătură istorică, în care încă se păstrează autenticitatea și valorile folclorului românesc, ne-am propus în cadrul Proiectului educativ județean Clubul de teatru și o serie de activități care să conducă la cunoașterea și valorificarea unor tradiții și cultivarea acestora în inimile elevilor. Aceste activități se vor desfășura în colaborare cu unul dintre partenerii noștri de proiect, care ne-a sprijinit de-a lungul timpului, Biblioteca Petre Pandrea Balș.

Astfel pe parcursul colaborării dintre Clubul de teatru L.T. Petre Pandrea , coordonatori prof . Tina Morăreț , prof. Cornelia Floreșteanu și Biblioteca Petre Pandrea Balș , bibliotecar Manuela Vlad , s-au desfășurat o serie de activități care promovează folclorul și tradițiile romănești.

FESTIVALUL  ,,POMUL  VIEȚII ,, –  SIMPOZIONUL  ,,PETRE  PANDREA ,, , BIBLIOTECA  PETRE  PANDREA, 25.MAI.2017

 

 

CONCURSUL  JUDEȚEAN  OAMENI  ȘI  LOCURI  DIN  OLTENIA , LICEUL TEORETIC PETRE PANDREA , BIBLIOTECA PETRE PANDREA , PREMIUL DE EXCELENȚĂ , 27.MARTIE.2017

 

PARTENERIAT  EDUCAȚIONAL  BIBLIOTECA PETRE PANDREA  – ,,GÂNDURI ÎNCHINATE MAMEI,, ,  8  MARTIE 2017

                 

Anul școlar 2017 – 2018 ne – a oferit prilejul de a duce povestea mai departe,  proiectul nostru a devenit unul județean  , Proiectul educativ județean Clubul de teatru , Ediția I, avizat de ISJ Olt NR.12823 /31.10.2017 și înscris în  Calendarul activităților județene , având ca activitate principală Concursul județean de teatru pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal ,, SERENDIPITY,, care va avea loc în data de  26 aprilie 2018 , invitate fiind  să participle trupe de teatru formate din elevi de gimnaziu și liceu din județul Olt.                                                                                                                         Acum în momentul redactării acestui articol o parte din activitățile proiectului s –au desfășurat deja  devenind  , atăt pentru mine în calitate de profesor coordonator cât și pentru  elevii mei  , un vis devenit realitate, o poveste de succes   care ne-a depășit așteptările dovedind faptul că  totul este posibil cu abnegație , multă muncă și talent puse în sprijinul propriilor idealuri.

                        Biblioteca  PETRE  PANDREA  Balş ,, Tradiţii  de  Moş  Nicolae,, , decembrie 2018

Vineri , 23 februarie 2018 , Biblioteca Petre Pandrea Balș, a făcut o surpriză plăcută prietenilor săi , prin organizarea unei activități cu tema „ Dragobete 24 februarie 2018 ” , care a avut loc începând cu ora 12.30. La activitate au participat membrii Clubului de teatru L.T. Petre Pandrea, care au recitat versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Octavian Paler, Ana Blandiana , sau din folclorul românesc , avănd ca temă iubirea : Pajul Cupidon, Mihai Eminescu – Cazan Karolla cls. a X-a C. ; Iubire ,Lucian Blaga – Dumitra Alexandra cls.a XI-a D. ; Iubire, Ana Blandiana  – Bogatu Amelia cls.a XI-a D. ; Definiția liniilor paralele , Octavian Paler – Costache Rony cls.a X-a C ; Din lirica de dragoste,Folclor din Oltenia – Dincă Miruna cls.a X-a C ; Din lirica de dragoste,Folclor din Vâlcea – Costache Rony cls. a X-a C.

                Sărbătoarea de Dragobete: Ziua în care soarele te binecuvântează –   Cap de primăvară. Logodnicul păsărilor. Zeul dragostei și împlinirii sufletești. Amuletă de primăvară. Prevestitorul îndrăgostirii., Dragobetele , în câteva expresii pe care fiecare zonă a țării o amintește în legende și povești.

 PARTENERIAT  EDUCAȚIONAL  BIBLIOTECA  PETRE  PANDREA BALȘ , 23 FEBRUARIE  2018

         

Călătoria continuă , povestea merge mai departe , suntem abia la începutul ei și sperăm că în fața noastră vor apărea noi provocări cărora să le facem față , care să ne formeze pentru viitor.

Vă așteptăm cu drag să participați la Concursul județean de teatru pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal ,, SERENDIPITY,, organizat de Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș  în data de 26 aprilie 2018 , pentru a începe sau a continua propria dumneavoastră poveste.

Coordonatori:

prof. Cornelia Floreșteanu

prof . Tina Morăreț 

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up