Despre noi

Liceul Teoretic din Balş, judeţul Olt, are un număr de 1.100 de elevi împărţiţi în trei cicluri de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal şi 70 de cadre didactice titulare.
În anul şcolar 2006-2007, Liceul Teoretic a venit în faţa elevilor şi părinţilor cu următoarea ofertă educaţională: la clasele I-IV – cursuri opţionale de engleză şi operare pe calculator; la clasele V-VIII – o clasă cu profil sportiv: fotbal – băieţi, handbal – fete, cursuri opţionale de informatică; la clasele IX-XII: o clasă ştiinţele ale naturii, două clase matematică-informatică (din care una bilingv, engleză), o clasă filologie – intensiv engleză, o clasă ştiinţe sociale.
Pentru limba engleză, liceul a primit aprobarea de încadrare în programul normal al şcolii a unui voluntar american de specialitate, din Corpul Păcii, care desfăşoară activitatea pe grupe de lucru cu elevii, alături de profesorii de engleză din şcoală.
Ne propunem ca pe aceast site să descriem cele mai importante activităţi şi proiecte ale liceului nostru pentru o bună colaborare cu toţi colegii noştri din ţară.

Liceul Teoretic a fost înfiinţat în anul 1956, fiind şcoala care duce vechea tradiţie a invatamantului din oraşul Balş, în care au mai apărut alte două licee şi câteva şcoli generale. De-a lungul timpului instituţia noastră a avut diverse profiluri şi specializări pe latură real-umanistă, dar şi industrială.
Din anul 1990, liceul are profil teoretic.
– 1945 – 1948: Funcţionează ca gimnaziu teoretic;
– 1950: Înfiinţarea Raionului Balş oferă posibilitatea apariţiei unei şcoli de tip liceu;
– 1953: Şcoala generală nr. 7 se transformă în liceu teoretic, cu numele ,,Şcoala Medie Balş” cu clasele I-X;
– 1956: Primul Bacalaureat ce se susţine în şcoală;
– 1957: Se înfiinţează profilul real al şcolii;
– 1959 – 1960: Se schimbă sediul în actuala ,,Şcoală specială cu clasele I-VIII”
– 1962: Se desparte de şcoala elementară şi funcţionează în actualul local al Şcolii generale nr.5 Balş;
– 1965: Învăţământul liceal se compune din 12 clase;
– 1968: Se construieşte localul actual al şcolii pe terenul care a aparţinut lui Petre Pandrea şi devine ,,Liceul de Cultură Generală” din Balş;
– 1973: Are loc fuziunea cu Şcoala Generală nr. 2;
– 1976: Este transformat în Liceul Industrial nr. 2;
– 1990: Devine ,,Liceul Teoretic” şi deţine rezultate deosebite la diverse activităţi, olimpiade şi concursurile şcolare.

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up