Programul „Școli ambasador ale Parlamentului European”

Liceul teoretic “Petre Pandrea” a fost selectat în acest an școlar 2017-2018 să participe la a doua ediție a programului „Școli ambasador ale Parlamentului European”. La această ediție a programului, organizat de Biroul de informare al Parlamentului European și Ministerul Educatiei Naționale, participă 25 de școli și licee din toată țara.

Obiectivele urmărite de acest program sunt atât creșterea gradul de informare a elevilor în ceea ce privește Uniunea europeana și puterea democratică de decizie a Parlamentului european cât și conștientizarea influenței pe care aceasta o are asupra noastră, într-un mod practic și prin mijloace active de învățare.

Școala noastră va fi desemnată oficial școală ambasador a Parlamentului european dacă va stabili, în școală, un punct de informare despre UE și va realiza un număr de activități și proiecte dedicate Europei și instituțiilor europene.

Activitățile din program vor fi organizate de către o echipă de 5 ambasadori seniori și 15 ambasadori juniori. Succesul programului depinde de modul în care echipa din școală va transpune în practică informațiile primite de la organizatori și va atrage în activitățile propuse resurse variate cum ar fi manageri școlari, cadre didactice, părinți și comunitate locală.

Daca v-a placut acest articol trimiteti-l mai departe:
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
0Pin on Pinterest
Pinterest
0
Scroll Up